NİĞDE / BOR - Mehmet Güleç İlkokulu

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı ilkokula Uyum Haftası Etkinlikleri tüm birinci sınıflarımıza okul öğretmenlerimiz ve okulumuz Psikolojik Danışmanı A. Dilek AYDIN tarafından uygulanmıştır. Tüm öğrenci ve velilerimize başarılı, mutlu ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı dileriz

Haz

Okulumuz Psikolojik Danışmanı A. Dilek Aydın tarafından anasınıflarımızdaki tüm öğrencilerimize mahremiyet eğitimi verilmiştir.

May

Okulumuz Rehber Öğretmeni A. Dilek AYDIN tarfından yazılıp yönetilen "İçimizden Kareler" adlı tiyatro oyunu, Okulumuz öğrencileri tarafından sergilenmiştir. Katılımlarıyla öğrencilerimizi onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Öğrencilerimiz hayatları boyunca birçok aşamada karar vermek ve seçimler yapmak zorunda kalırlar. Yapacakları seçimler geleceklerini şekillendirmede önemli rol oynar. Öğrencilerimizin yetenekleri, ilgilendiği alanlar, yüksek başarı gösterdiği çalışmalar gelecek için yapacağı seçimlerde onlara referans olur.

Türk Millî Eğitimi genel olarak, öğrencilerin kendini tanıyan, fırsatlarını görebilen, sorumluluk alabilen, değerlendirebilen bireyler yetiştirilmesini ve bireylerin yaşadığı toplum içinde uyumlu ve sağlıklı bir birey olarak yaşamlarını sürdürerek daima kendini gerçekleştirmelerini amaçlar.

Bu doğrultuda 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde Mehmet Güle İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerimize dönük, yaşamlarının ilerleyen süreçlerinde ihtiyaç duyacakları kariyer planlamasına ve mesleklerle ilgili farkındalıklarını disiplinler arası yaklaşımla artırmaya katkı sumak amacıyla okulumuz Psikolojik danışmanı ve Rehber Öğretmeni A. Dilek AYDIN Koordinasyonunda Sınıf Öğretmeni Neslihan GÜNER ve 4/D öğrencilerimiz ile “MESLEKLERİ TANIYALIM TANITALIM” adlı proje kapsamında öğrencilerimiz ikişerli eşleştirilerek farklı meslek mensupları ile okul dışı zamanlarda görüşmeler yapmış, bu görüşmeler video olarak kayıt altına alınmıştır. Videolar toplu şekilde düzenlendikten sonra diğer öğrenci ve velilerimizin de faydalanabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan sosyal nitelikli eğitsel elektronik içerik ağı EBA, okul web sitesi ve diğer eğitici sosyal ağlarda sergilenmektedir.

Mrt

06.02.2023 tarihinde meydana gelen ve ülkemizi yasa boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte deprem anında yapılması gerekenleri deprem tatbikatı ile uyguladık. Ülkemizin ve milletimizin bir daha böyle acılar yaşamamasını Yüce Allah'tan temenni eder, Vatanımıza ve Milletimize baş sağlığı dileriz.

Eyl

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Ana Sınıfı Uyum Haftası Etkinlikleri tüm sınıflarımıza okul öğretmenlerimiz Özlen Özcan ARKÇI, Gülsüm KAYA, Zeliha KAHRAMAN ve okulumuz Psikolojik Danışmanı A. Dilek AYDIN tarafından uygulanmıştır. Tüm öğrenci ve velilerimize başarılı, mutlu ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı dileriz.

Eyl

Okulumuz Psikolojik Danışmanı A. Dilek AYDIN anasınıfı  ve birinci sınıf öğrencilerimize Gökkuşağı Balığı ve Bilge Ahtapot etkinliğini yaptı. Rehberlik servisini tanıttı.